Na hlavný obsah

Majerský bude opäť kandidovať na post predsedu PSK

Je kandidátom KDH, ktorého je predsedom.

Majerský bude opäť kandidovať na post predsedu PSK
Na fotografii predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. Foto: Facebook/Milan Majerský

Predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský (KDH) sa rozhodol v jesenných voľbách opäť kandidovať na post šéfa kraja. Je kandidátom Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), ktorého je predsedom.

Podporujú ho i strany Za ľudí, Sloboda a Solidarita a hnutie Sme rodina. Uviedol to na pondelkovej (22. 8.) tlačovej konferencii v Prešove.

Uvádza, že jeho najväčšia výzva bola splniť program, ktorý dal pred piatimi rokmi, a to záväzok ľuďom, aby boli cesty. Pripomína, že dnešným výsledkom je 732 kilometrov zrekonštruovaných ciest a ročne 16 opravených mostov.

„Je to silný záväzok a tak veľká výzva, aby sme v tomto pokračovali aj naďalej. V rámci Nadácie pre podporu rodiny sme pomohli približne 400 rodinám a dali im okolo 225 000 eur v rámci ich núdznych stavov. Toto nás ženie k tomu, aby sme mali aj silný sociálny rozmer a pomáhali ľuďom,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie kandidovať Majerský.

Do miest, obcí a regiónov išlo podľa jeho slov 24 miliónov eur. Považuje to tiež za silný záväzok k tomu, aby pokračovali v rámci Výzvy pre región a boli dobrým partnerom pre tých, ktorí sú a tvoria PSK. To sú to predovšetkým mestá a obce.

„Nerád by som zabudol na veľký projekt alebo výzvu a to je Catching-up regions. Tam je 150 miliónov eur, ktoré máme z Európskej únie a v spolupráci so Svetovou bankou sa nám cez expertov podarilo vytvoriť dobré projektové zámery, ktoré majú zmysel pre ľudí, ktorí tu žijú,“ doplnil.

Seniori si zaslúžia väčšiu pozornosť

Spomenul tiež sociálnu oblasť. Podľa neho si domovy sociálnych služieb a seniori zaslúžia väčšiu pozornosť.

„Oni budovali tento kraj a im chceme vrátiť to, čo dali oni nám. Takže toto je jedna z prvých akvizícií alebo úloh, ktoré by sme si chceli splniť, ak obhájime to, čo sme už začali,“ vysvetlil Majerský.

PSK v júli podpísal zmluvu so štátnou spoločnosťou MH Invest na odpredaj 79 hektárov pozemkov pri Sabinove za 631 000 eur. Má tu vzniknúť jeden z najväčších priemyselných parkov v PSK.

Majerský v pondelok uviedol, že v októbri má byť predstavený investor, ktorý príde do Prešova. Celkovo by v Prešove a v Sabinove malo podľa jeho slov vzniknúť približne 4 000 pracovných miest.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny