Na hlavný obsah

Marian Kočner sa možno opäť postaví pred súd

Obžalovať ho môžu v ďalších kauzách.

Podnikateľské aktivity Mariana Kočnera začal vo svojich článkoch rozoberať novinár Ján Kuciak. Sedem mesiacov pred vraždou opísal pozadie kauzy s hotelmi na Donovaloch.

Aj zistenia zavraždeného novinára dopomohli k tomu, že polícia prípad Donovaly uzavrela. Od júna spis prešetruje špeciálna prokuratúra.

„Vyšetrovateľ NAKA spracoval návrh na podanie obžaloby v súvislosti s účelovými prevodmi nehnuteľného majetku a následným nadmerným odpočtom DPH,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ján Kuciak sa venoval tiež podozrivému ovládnutiu golfového areálu v obci Báč. Opísal aj špekulatívne prevody cez schránkové firmy „…v súvislosti so sériou viacerých právnych úkonov smerujúcich k odstráneniu časti majetku jednej obchodnej spoločnosti a tým aj poškodeniu jej 16 veriteľov,“ doplnil hovorca Prezídia Policajného zboru.

„Nebudem klamať, keď poviem, že určitým spôsobom sa nás táto situácia negatívne dotýka,“ hovorí prezident golfového klubu v Báči Ivan Šebok.

Spis, ktorý má 41 zväzkov, študuje prokurátor a rozhodne, či podá obžalobu na súd. Spôsobená škoda je vyše 11 miliónov eur.

„Stíhaný skutok nepovažujeme za trestný čin a preto prípadné podanie obžaloby v našom prípade neprichádza do úvahy a znamenalo by porušenie trestného poriadku,“ vysvetľuje obhajca Mariana Kočnera Michal Mandzák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko