Na hlavný obsah

Matovič opäť nepriamo útočil na Sulíka. Gröhling ho za to kritizoval

Presne pre toto, by mal Matovič odísť z vlády, napísal minister školstva.

Matovič opäť nepriamo útočil na Sulíka. Gröhling ho za to kritizoval
Na snímke minister financií Igor Matovič (OĽANO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR/koláž RTVS

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) opäť nepriamo zaútočil na svojho koaličného kolegu – ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

„Gratulujem maďarskému ministrovi hospodárstva k tomu, že neštrajkuje a pracuje. Takto sa to robí, do psej matere! Megainvestícia 5-krát väčšia ako Volvo. Maďari idú ako rakety a my popri nich vyzeráme ako chudobní príbuzní,“ napísal Matovič na sociálnej sieti. Neskôr príspevok z facebooku zmizol.

Urobil tak len deň po tom, ako sa koaliční partneri v piatok (12. 8.) stretli s cieľom zmierniť napätie a vyriešiť koaličnú krízu. Kompromisné riešenie situácie na rokovaní koaličnej štvorky však neodznelo.

Matovičov status kritizoval minister školstva Branislav Gröhling (SaS). „Presne pre toto by mal Igor Matovič konečne odísť z vlády. Nevie žiť bez neustáleho konfliktu, klamstiev a urážania ostatných. Robí to od prvého dňa. Vďaka vytrvalej práci Richarda Sulíka sa podarilo pritiahnuť sem Volvo, pričom Igor Matovič sa v tom čase veľmi rád postavil na tlačovku vedľa Richarda Sulíka pri prezentácii tejto kľúčovej investície,“ napísal.

„Som zvedavý, kedy si konečne aj koaliční kolegovia uvedomia, že pri takomto správaní ministra financií sa fungovať nedá,“ dodal.

Proti Matovičovým výrokom sa ohradila aj strana SaS. „Na veľkú baterkáreň na Slovensku nemáme ani miesto, ani ľudí, ani energetickú kapacitu. Matovičovi s Kremským (šéf hospodárskeho výboru) to však neprekáža a šíria primitívnu demagógiu a znevažujú prácu všetkých okolo seba,“ uviedla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko