Na hlavný obsah

Medveď napadol lesného projektanta. Muž skončil v nemocnici

Pomohli mu kolegovia.

Medveď napadol pri obci Domaniža v okrese Považská Bystrica 39-ročného muža. V lese bol pracovne ako projektant, s kolegami vyznačovali ťažbu dreva. Muž skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici.

Polícia vyzýva verejnosť na opatrnosť pri pohybe v lesoch Trenčianskeho kraja, vzhľadom na zvýšený výskyt medveďa hnedého.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Štyria chlapi kontrolovali stromy pri obci Domaniža v Strážovských vrchoch. Pripravovali plány výrubov. Každý mal svoj úsek. V pondelok (1. 8.) okolo 16.00 h popoludní na jedného z nich zaútočil medveď.

Šelma napadla muža neďaleko chaty. Spolupracovníci začuli krik. „Medveď najskôr začal ručať, o pár sekúnd začal Ondrej kričať o život. Ten zvuk, ma bude ešte dlho strašiť,“ opisuje Tomáš Eštok, lesný projektant.

Mužovi pomohli kolegovia

Muži sa ponáhľali kolegovi pomôcť. Našli ho zakrvaveného. „Bol vyklepaný, v šoku. Zvalcoval ho medveď. Kľačal, ruku si držal, krv mu tiekla, tričko roztrhané, nohy pohryzené,“ dodáva Eštok.

Zraneného projektanta previezli do nemocnice v Považskej Bystrici. Tam ho vyšetrili a prepustili do domáceho ošetrenia.

„Cítim sa dosť zle, pravá ruka ma strašne bolí, keďže ju mám pomliaždenú, pohryzenú, zlomený palec. Pravé stehno, kde som mal hlbokú tržnú ranu, ma tiež bolí,“ sťažuje sa Ondrej Škorňa, napadnutý projektant.

Zranený pracovník mal so sebou aj ochranný sprej proti medveďom, no nepomohol mu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko