Na hlavný obsah

Medzi obeťami nedeľného požiaru v Egypte je najmenej 15 detí

Požiar vypukol v budove koptského kostola v meste Gíza, zapríčiniť ho mal elektrický skrat.

Medzi obeťami nedeľného požiaru v Egypte je najmenej 15 detí
Na snímke horiaci kostol v egyptskom meste Gíza. Foto: twitter/BREAKING NEWS

Medzi 41 ľuďmi, ktorí v nedeľu (14. 8.) zahynuli pri požiari koptského kostola v egyptskom meste Gíza, je najmenej 15 detí. Informoval o tom v utorok (16. 8.) britský spravodajský web BBC. Kostol v robotníckej štvrti Imbába začal horieť, keď bol plný ľudí, vrátane rodičov s deťmi, ktorí prišli na rannú bohoslužbu.

Mnoho ďalších detí bolo na hodine alebo v škôlke na prvom poschodí štvorposchodovej budovy. Práve tam podľa vyšetrovateľov vznikol požiar spôsobený elektrickým skratom.

Väčšinu z úmrtí podľa egyptského ministerstva zdravotníctva spôsobila inhalácia dymu. Mnoho ďalších ľudí zahynulo v tlačenici, keď sa snažili z kostola utiecť cez zablokovaný vchod.

Počas nešťastia podľa úradov a pozostalých zahynuli aj päťročné trojčatá. O život prišli tiež ich matka, babička a teta. Ďalšími detskými obeťami sú päťročné dvojčatá a ich trojročný brat. Zoznam zosnulých zverejnila miestna nemocnica. Počas požiaru zahynul aj 50-ročný biskup kostola Abdal Masíh Bachít.

Egyptská vláda už prisľúbila finančnú pomoc zraneným a pozostalým. Rodiny pozostalých dostanú v prepočte asi 5 000 eur, zatiaľ čo zranení získajú asi pätinu z tejto sumy. Uviedla tak agentúra DPA s odvolaním sa na egyptské ministerstvo pre spoločenskú solidaritu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet