Na hlavný obsah

Muž mal svoju manželku fyzicky napadnúť a vyhrážať sa jej zabitím

Hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Muž mal svoju manželku fyzicky napadnúť a vyhrážať sa jej zabitím
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

Šesťdesiatosemročný muž mal fyzicky napadnúť svoju manželku a vyhrážať sa jej zabitím v rodinnom dome v okrese Prievidza. Policajti ho obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania, v minulosti bol súdne trestaný. Hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na facebooku v pondelok (15. 8.).

„Muž mal pod vplyvom alkoholu pristúpiť ku svojej manželke, ktorá v tom čase sedela na posteli a fyzicky ju napadnúť. Opakovane ju mal udrieť päsťou do hlavy povedať jej, že ju zabije a nech okamžite vypadne z domu. Poškodenú sa mal následne pokúsiť násilím dostať von z domu, pričom sa mu žena vyšmykla a ušla do kúpeľne, kde sa pred manželom zamkla. Telefonicky si privolala na pomoc políciu,“ napísali v príspevku.

Privolaná policajná hliadka po príchode na miesto muža obmedzila na osobnej slobode. Vykonali mu dychovú skúšku s výsledkom 1,73 promile alkoholu. Polícia muža umiestnila do cely policajného zaistenia.

Poverený policajt spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné trestné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny