Na hlavný obsah

Na grécky ostrov za dva dni priplávalo takmer 240 migrantov

Väčšina pochádzala z Afganistanu a Iraku.

Na grécky ostrov za dva dni priplávalo takmer 240 migrantov
Na snímke z roku 2016 dobrovoľníci pomáhajú migrantom a utečencom, ktorí sa na člnoch doplavili k brehom gréckeho ostrova Lesbos. Foto: SITA/AP

Na grécky ostrov Kythéra od stredy (17. 8.) priplávalo na troch lodiach 237 migrantov, informovala agentúra DPA. Polícia v štvrtok (18. 8.) zatkla troch ľudí, ktorých považuje za prevádzačov a ktorí sa podľa všetkého jednu z lodí snažili navigovať z Turecka k Taliansku.

V stredu pri Kythére narazila na plytčinu loď s 97 migrantmi, väčšina pasažierov pochádzala z Afganistanu. Podľa pobrežnej stráže sa všetkým cestujúcim podarilo dostať v poriadku na pevninu, v skupine bolo 55 detí.

Ďalšia loď, ktorá mala na palube 73 ľudí, prevažne z Iraku, v stredu v sprievode pobrežnej stráže priplávala do prístavu na ostrove, ktorý leží medzi Peloponézskym polostrovom a Krétou. V štvrtok ku Kytére doplávala loď so 67 migrantmi.

Grécka polícia sa v štvrtok stretla s migrantmi pri vyprataní utečeneckého tábora Eleonóras v Aténach. Úrady dali pokyn, aby sa tábor uzavrel, 670 jeho obyvateľov má nájsť útočisko inde. Presunúť sa ale zatiaľ podarilo len zlomok z nich, rad migrantov sa postavil na odpor. Polícia pri zásahu použila slzotvorný plyn, uviedla agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet