Na hlavný obsah

Na Kryme zostrelili bezpilotné lietadlo

Protivzdušná obrana opäť zaúradovala.

Na Kryme zostrelili bezpilotné lietadlo
Ilustračná snímka-výbuch na polostrove Krym. Foto: TASR/AP

Nad veliteľstvom ruskej čiernomorskej flotily v Sevastopole na anektovanom Kryme v sobotu (20. 8.) zostrelili bezpilotné lietadlo, informoval miestny predstaviteľ podľa agentúry AFP.

„Dron sa zostrelil tesne nad veliteľstvom flotily“ v meste Sevastopoľ, napísal mestský guvernér Michail Razvojaev na telegrame. Z pokusu o útok obvinil ukrajinské sily. „Spadlo na strechu a vznietilo sa,“ napísal, pričom nedošlo k väčším škodám ani obetiam.

Najnovší útok proti ruskej vojenskej infraštruktúre na anektovanom území aktivoval systémy protivzdušnej obrany v Evpatorii na západe Krymu.

Išlo o druhý útok proti veliteľstvu flotily za menej ako mesiac. Útok dronu 31. júla na nádvorí veliteľstva zranil päť ľudí a viedol k zrušeniu osláv, ktoré boli naplánované na Deň flotily.

Vo štvrtok (18. 8.) ruské sily zostrelili dron neďaleko leteckej základne v Sevastopole. V utorok (16. 8.) zase výbuchy zničili vojenskú základňu a muničný sklad na Kryme. Začiatkom augusta výbuch na leteckej základni Saki zabil jednu osobu a niekoľko ďalších zranil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet