Na hlavný obsah

Na post primátora Senca kandiduje Peter Kmeť

Kandiduje ako nominant Progresívneho Slovenska.

Na post primátora Senca kandiduje Peter Kmeť
Ilustračné foto - vhadzovanie volebného lístka do urny. Foto: TASR

O post primátora Senca sa bude v októbrových komunálnych voľbách uchádzať Peter Kmeť. Kandiduje ako nominant Progresívneho Slovenska (PS).

Vo vedení mesta chce využiť svoje skúsenosti z manažérskych pozícií v oblasti obchodu a marketingu, oprieť sa plánuje aj o tím spolupracovníkov, ktorí kandidujú do seneckého mestského zastupiteľstva.

„Som presvedčený, že spolu s týmto tímom, tvorenom odborníkmi, máme veľkú šancu priniesť v Senci zmenu, zlepšiť kvalitu života a využiť potenciál, ktorý mesto má,“ zdôraznil Kmeť, ktorý sa venuje aj aktivitám v oblasti starostlivosti o životné prostredie.

Otvorené, zelené, komunitné a pomáhajúce samosprávy

Členka predsedníctva PS Simona Petrík informovala, že v oblasti komunálnej a regionálnej politiky chce hnutie prostredníctvom svojich nominantov presadzovať štyri hlavné okruhy tém.

„Samosprávy musia byť otvorené, zelené, komunitné a pomáhajúce,“ spresnila. Kandidatúru na post šéfa seneckej samosprávy už skôr ohlásil primátor Dušan Badinský. Chce kandidovať ako nezávislý, chce sa však uchádzať aj o politickú podporu.

Nezávislou kandidátkou na primátorku je tiež podnikateľka a aktivistka Andrea Palcová, kandidatúru potvrdil aj poslanec seneckého zastupiteľstva Pavol Kvál. Takisto bude kandidovať ako nezávislý.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny