Na hlavný obsah

Na primátora Bratislavy bude kandidovať Rudolf Kusý

Je kandidátom strán Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí, KDH a hnutia Sme rodina.

Na primátora Bratislavy bude kandidovať Rudolf Kusý
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý kandiduje na primátora Bratislavy. Foto: TASR

Kandidovať ide z presvedčenia, že „Team Vallo ukradol Bratislavu“. Podľa Kusého „máme za sebou štyri premárnené roky a potrebujeme, aby Bratislava fungovala pre všetkých“.

Svoju kandidatúru ohlásil na tlačovej konferencii v stredu (24. 8.). Je kandidátom strán Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí, KDH a hnutia Sme rodina.

Poukázal na to, že hlavné mesto malo najviac financií v histórii, a to na základe zvýšených daní, príjmov od štátu, poplatku za rozvoj či parkovacej politiky. „Namiesto rozvojových projektov, ktoré metropola potrebuje, má výsadbu kvetov a namiesto skutočnej práce úžasné PR,“ kritizoval prácu súčasného primátora Matúša Valla.

Dôraz kladie na chýbajúcu diskusiu a dialóg. Tie ponúka napríklad aj o alternatívnej trase električky, ktorú navrhuje súčasné vedenie hlavného mesta popred novú budovu SND, čo odmieta kultúrna i laická verejnosť. Kusý to označuje za „nekultúrne, barbarské a neprijateľné“.

Podľa Kusého je treba zlacniť fungovanie v meste pre Bratislavčanov. Odmieta napríklad, aby Bratislavčania za parkovanie platili. Súhlasí však s reguláciou parkovania, ktorú treba nastaviť dobre v celom meste dokým vstúpi do platnosti zákon zakazujúci parkovanie na chodníkoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny