Na hlavný obsah

Na severe okupovaného Krymu vybuchol muničný sklad

Príčiny výbuchov zatiaľ nie sú známe.

Na severe okupovaného Krymu vybuchol muničný sklad
Ilustračná snímka-výbuch na polostrove Krym. Foto: TASR/AP

Severom okupovaného ukrajinského polostrova Krym dnes ráno otriasli výbuchy, informovali ruské tlačové agentúry. Podľa agentúry TASS vybuchol bývalý statok, ktorý armáda používala ako muničný sklad.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v sklade vypukol požiar. Agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na miestne úrady informovala o explózii, ktorá spôsobila požiar transformačnej stanice v meste Džankoj. Príčiny výbuchov ani ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Výbuch munície si podľa agentúry TASS vyžiadala evakuáciu obyvateľov neďalekej dediny Majskoje. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že požiar skladu nespôsobil nikomu vážne zranenia.

S 38 000 obyvateľmi patrí Džankoj k väčším mestám na severe Krymu. Nie je jasné, či požiar trafostanice narušil dodávky prúdu v meste.

Minulý týždeň výbuch otriasol ruskou leteckou základňou Saky na Kryme. Podľa Moskvy tam explodovala letecká munícia. Kyjev odmietol, že by na základňu zaútočil. Podľa satelitných snímok, ktoré zverejnila spoločnosť Planet Labs, výbuch poškodil lietadlá aj letiskovú infraštruktúru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet