Na hlavný obsah

Na starostku Ružinova bude kandidovať Jana Jányová

V neposlednom rade chce pozornosť venovať parkovacej politike.  

Na starostku Ružinova bude kandidovať Jana Jányová
Na snímke kandidátka na post starostky mestskej časti Bratislava-Ružinov Jana Jányová. Foto: TASR

Na starostku bratislavského Ružinova bude v jesenných komunálnych voľbách kandidovať podpredsedníčka strany Domov – národná strana Jana Jányová. Svoju kandidatúru oznámila v stredu (31. 8.) na tlačovej konferencii. Podporujú ju zároveň strana Smer-SD a hnutie Republika.

„Nie je mi ľahostajné, čo sa v mojom okolí deje a práve veci, ktoré vidím, ma nenapĺňajú pocitom, že sa robia najlepšie, ako sa dá. Chcem ponúknuť novú víziu, novú príležitosť na rozvoj Ružinova,“ skonštatovala Jányová.

Programovú ponuku, ktorou sa chce uchádzať o hlasy voličov vo voľbách, chce predstaviť neskôr počas svojej kampane spolu s kandidátmi na miestnych poslancov. Ubezpečuje však, že chce definovať také témy, ktoré sú pre komplexný rozvoj mestskej časti potrebné a dôležité.

Prioritou sú seniori aj parkovanie

Prisľúbila, že sa bude venovať všetkým kompetenčným oblastiam samosprávy tak, aby sa pohli. Pri svojej práci nechce zabúdať napríklad na seniorov, mladé rodiny či matky – samoživiteľky. V neposlednom rade chce pozornosť venovať parkovacej politike.  

Svoju opätovnú kandidatúru už potvrdil súčasný starosta Ružinova Martin Chren, ktorý chce kandidovať ako nezávislý. Kandidatúru ohlásil aj aktivista a publicista Ivor Švihran, ktorý sa neuchádza o podporu žiadnej politickej strany ani hnutia. Na šéfa mestskej časti ohlásil kandidatúru aj ružinovský miestny a bratislavský mestský poslanec Peter Strapák, rovnako ako nezávislý.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny