Na hlavný obsah

Na viacerých talianskych ostrovoch horí

Na juhu krajiny sú silné búrky.

Na viacerých talianskych ostrovoch horí
Na fotografii požiar na ostrove Pantelleria. Foto: Twitter/Camille Charrière

Niekoľko talianskych ostrovov sa stretáva s požiarmi, hasiči s nimi bojujú na Lipari, Sicílii či Sardínii. Ohrozené sú aj turistické letoviská, informovala v sobotu (20. 8.) agentúra DPA. Taliansko rovnako ako mnohé ďalšie európske krajiny tento rok čelí extrémnemu suchu.

Na ostrove Lipari severne od Sicílie sa v sobotu ráno hasičom podarilo uhasiť lesný požiar, ktorý ohrozoval obec Santa Margherita. Nikto sa nezranil, uviedli hasiči.

Štvrtkový (18. 8.) požiar na inom malom talianskom ostrove v Stredozemnom mori, Pantellerii, donútil obyvateľov k evakuácii. Zo svojej luxusnej vily musel utiecť okrem iného módny návrhár Giorgio Armani.

Plamene ohrozujú tiež turistické letovisko Sos Alinos na východe Sardínie. Podľa miestnych médií sa priblížili k domom na niekoľko stoviek metrov.

Na najväčšom talianskom ostrove Sicíliu bojovali hasiči s požiarom v okolí správneho centra Palerma.

Taliansko v poslednom čase postihlo extrémne počasie. Kým na juhu prepukali požiare, často v dôsledku podpaľačstva alebo nedbanlivosti, severom krajiny sa nedávno prehnali silné búrky, ktoré spôsobili záplavy aj dve obete na životoch.

Meteorológovia v nadchádzajúcom týždni predpokladajú zrážky aj na suchom juhu krajiny a na Sicílii. V strednom a severnom Taliansku sa očakávajú letné teploty až k 30 stupňom Celzia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet