Na hlavný obsah

Nagy neuspel vo finále ME v plávaní, výsledok ho sklamal

Zaostal približne o deväť sekúnd za svojím osobným rekordom.

Nagy neuspel vo finále ME v plávaní, výsledok ho sklamal
Slovenský reprezentant v plávaní Richard Nagy. Foto: TASR/DUNA/MTI

Slovenský reprezentant v bazénovom plávaní Richard Nagy obsadil v piatok (12. 8.) na majstrovstvách Európy v talianskom Ríme ôsme miesto vo finále disciplíny 400 metrov polohové preteky s časom 4:22,98 min.

Dvadsaťdeväťročný rodák zo Želiezoviec dosiahol o viac než tri sekundy horší čas ako v rozplavbe (4:19,75 min) a zaostal približne o deväť sekúnd za svojím osobným aj národným rekordom z OH 2016 v Riu de Janeiro.

V akcii budú ďalší plavci

„Nebolo to dobré. Čakal som, že pôjdem rýchlejšie. Nebola to žiadna sláva, ale nevadí,“ zhodnotil sedemnásobný plavec roka na Slovensku svoje prvé finálové vystúpenie na ME v Ríme.

Dodal, že „evidentne ešte nemám na to, aby som to plával dvakrát za deň. Uvidíme, čo prinesú ďalšie disciplíny, ktoré tu absolvujem“.

V piatok budú v akcii ďalší slovenskí plavci. Tamara Potocká sa predstaví na 50 metrov motýlik v druhej rozplavbe, Matej Duša na 100 metrov voľným spôsobom v piatej rozplavbe a Andrea Podmaníková na 100 metrov prsia vo štvrtej rozplavbe.

V štafete na 4×100 metrov polohové preteky bude v druhej rozplavbe slovenské kvarteto Tamara Potocká, Andrea Podmaníková, Adam Halas a Matej Duša. Viktória Reichová sa predstaví vo finále v synchronizovanom plávaní po 15.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport