Na hlavný obsah

Neznámy muž strieľal pri Kapitole vo Washingtone, potom sa zastrelil

Motív jeho činu zatiaľ nie je známy.

Neznámy muž strieľal pri Kapitole vo Washingtone, potom sa zastrelil
Pohľad na budovu amerického Kapitolu vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Zatiaľ neznámy muž nabúral v nedeľu (14. 8.) ráno automobilom do zátaras pri americkom Kapitole, sídle Kongresu, vo Washingtone. Začal strieľať do vzduchu a nakoniec obrátil zbraň proti sebe a zastrelil sa. Uviedla agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Motív jeho činu zatiaľ nie je známy. Incident podľa všetkého trval len niekoľko sekúnd, policajti ani nestihli opätovať paľbu.

Identita strelca nebola zverejnená. Podľa miestnych úradov muž narazil do zábran, vyliezol z auta a jeho vozidlo následne začal horieť. Muž začal strieľať a vypálil niekoľko rán do vzduchu, zatiaľ čo sa k nemu blížila polícia. Potom sa zastrelil. Policajti v tom čase boli blízko.

Podľa polície „to nevyzerá, že mal muž v úmysle zaútočiť na akéhokoľvek člena Kongresu“. Vyšetrovatelia teraz okolnosti činu preverujú a pátrajú po motíve. Nikto ďalší nebol zranený.

Ako poznamenala agentúra AP, útok pripomenul incident z apríla 2021, keď útočník nabúral automobilom do dvoch policajtov hliadkujúcich pri Kapitole a jedného z nich usmrtil.

Nervózna atmosféra panuje na Kapitole už od 6. januára 2021, keď do sídla Kongresu vtrhli priaznivci exprezidenta Donalda Trumpa, aby zabránili zákonodarcom vo formálnom potvrdení víťazstva demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách z novembra 2020.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet