Na hlavný obsah

Nitrianskemu kraju chce šéfovať nezávislá Renáta Kolenčíková

Roky bola poslankyňou mestského a krajského zastupiteľstva.

Nitrianskemu kraju chce šéfovať nezávislá Renáta Kolenčíková
Renáta Kolenčíková Foto: FB/Renáta Kolenčíková

O post predsedníčky Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa bude v tohtoročných jesenných voľbách uchádzať aj nezávislá kandidátka Renáta Kolenčíková. Oficiálne to ohlásila v piatok (26. 8.) po odovzdaní kandidátnej listiny.

Niekdajšia poslankyňa Mestského zastupiteľstva v Nitre aj zastupiteľstva NSK ide do volieb s mottom „Otvorená a transparentná samospráva“. „Je mi veľmi ťažko a zle počúvať o tom, že NSK je na chvoste transparentnosti. Chcem kraj viac otvoriť verejnosti i médiám,“ uviedla Kolenčíková.

Pri kampani sa chce opierať o poznatky, ktoré nazbierala počas výjazdov do regiónov. „Dva a pol roka som bola v teréne. Brázdila som celý kraj a prešla som všetkých sedem okresov. Hovorila som s tisíckami ľudí a všetky podnety, ktoré som od nich vyzbierala, budem aktívne využívať,“ povedala Kolenčíková.

Ako pripomenula, práve rozhovory s obyvateľmi kraja ju utvrdili, že bude kandidovať ako nezávislá. „Boli aj ponuky od politických strán, ale po tom všetkom, čo som si vypočula od obyvateľov NSK, mi bolo jasné, že ľudia majú politiky dosť. Majú veľa starostí so sebou a svojou existenciou a o politike nechcú ani počuť. Preto mi bolo jasné, že budem kandidovať ako nezávislá kandidátka,“ skonštatovala.

Do boja o post župana ide niekoľko kandidátov

Post predsedu NSK chce v októbrových voľbách obhájiť aj Milan Belica, ktorý je v tejto funkcii od roku 2001. O rovnakú funkciu sa uchádza aj súčasná krajská poslankyňa Martina Holečková z KDH, ktorú podporuje blok deviatich politických strán. Kandidátom strany Hlas-SD je súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky Branislav Becík.

O post sa uchádza aj kandidát ĽSNS Milan Španír. Občianskym kandidátom na post predsedu NSK je riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda.

Svoju kandidatúru na post šéfa NSK ohlásil i predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov a bývalý vojenský spravodajca Peter Pukan, ktorý kandiduje za hnutie Republika.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny