Na hlavný obsah

Nový generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj sa ujal funkcie

Na poste vystriedal Jaroslava Rezníka.

Nový generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj sa v utorok (2. 8.) oficiálne ujal funkcie. Na poste vystriedal Jaroslava Rezníka, ktorý stál na čele verejnoprávneho média 5 rokov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Parlamentom zvolený Ľuboš Machaj nastúpil do čela verejnoprávnej inštitúcie. Jaroslav Rezník tvrdí, že RTVS mu odovzdal v dobrej ekonomickej aj personálnej kondícii.

„Sú zmeny viditeľné a potom sú zmeny neviditeľné. Pre divákov je to, že pribudli 3 nové programové okruhy. Podarilo sa nám zasiahnuť ďaleko väčšiu cieľovú skupinu. To čo nevidí divák, poslucháč je to, že sa podarilo zlepšiť priestory, či v Mlynskej doline, alebo v pyramíde,“ hovorí Rezník.

Machaj chce hľadať konsenzus

Za svoj neúspech považuje to, že sa mu nepodarilo dosiahnuť zvýšenie koncesionárskych poplatkov. Často ho kritizovali aj za personálnu politiku.

„Podarilo sa mu zachovať vyrovnaný rozpočet. Televízia sa nedostala do veľkých dramatických sklzov. V spravodajstve, ktoré je akoby chrbtovou kosťou verejnoprávneho vysielateľa, bola televízia aj rozhlas hodnotení ako najdôveryhodnejšie niekoľko rokov po sebe,“ vyhlásil Martin Kákoš, podpredseda Rady RTVS.

RTVS pracuje od utorka (2. 8.) v réžii nového generálneho riaditeľa. Ľuboš Machaj si v parlamente prevzal dekrét z rúk predsedu NR SR Borisa Kollára a nasledovala prvá porada.

„Bol by som rád, keby sa mnohé veci zmenili. Všetko bude záležať od financovania a od podmienok, aké sa ľudom poskytnú. RTVS musí do svojich programov – publicistických, spravodajských, ale aj kultúrnych, hľadať konsenzus, hľadať cesty, ktoré nie sú jednoduché a hľadať odpovede pre ľudí v tomto svete, ktorý nie je ľahký a jednoduchý,“ vyhlásil Machaj.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko