Na hlavný obsah

Novým kandidátom ĽSNS na post predsedu Košického kraja je Stanislav Mizík

V prípade zvolenia chce urobiť audit vo všetkých sférach.

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za ĽSNS kandidovať poslanec Národnej rady (NR) SR Stanislav Mizík. Pôvodne strana ohlásila za kandidáta na tento post stredoškolského učiteľa Viliama Púčeka.

O zmene v piatok (26. 8.) v Košiciach informoval predseda ĽSNS Marian Kotleba. „Uchádzam sa o post predsedu KSK preto, lebo normálnemu človeku sa rozum zastavuje z toho, čo sa deje vo vládnej politike, ale aj na úrovni komunálnej a vuckárskej,“ uviedol Mizík.

Konštatoval, že s prácou vo vyššom územnom celku (VÚC) má skúsenosti, pričom roky bol predsedom rady regionálnej správy ciest. „Poznám, ako funguje samosprávny kraj a jeho mechanizmy. Síce z Banskej Bystrice, ale v Košiciach všetko funguje rovnako,“ povedal.

V prípade zvolenia chce Mizík audit vo všetkých sférach, ktoré patria pod KSK. Svoje priority vysvetlí vo volebnej kampani, tá bude podľa neho klasická a využije „bilbordy, stretnutia, internet“.

Šéf ĽSNS konštatoval, že sa mu po dvoch mesiacoch podarilo Mizíka prehovoriť ku kandidatúre, „s jediným cieľom, všetky tie milióny, ktoré má kraj k dispozícii, dať v prospech obyvateľov a zastaviť ich plytvanie“.

Strana chce robiť kontaktnú kampaň a stretnúť sa s čo najväčším počtom ľudí v mestách i obciach. Podpora strany kandidátom bude podľa Kotlebu závisieť od ich osobnej aktivity.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny