Na hlavný obsah

O post primátora Handlovej sa bude uchádzať Ján Spevár

Je dlhoročným mestským poslancom.

O post primátora Handlovej sa bude uchádzať Ján Spevár
Kandidát na post primátora Handlovej Ján Spevár. Foto: Facebook/Nová Handlová

O post primátora Handlovej sa v jesenných voľbách do orgánov samosprávy obcí chce uchádzať i dlhoročný mestský poslanec Ján Spevár.

Do volieb pôjde ako nezávislý kandidát. Oznámil to na svojej stránke na sociálnej sieti s tým, že už odovzdal kandidátnu listinu.

O post primátora sa už neúspešne pokúšal. „Odvtedy, ako som vstúpil do komunálnej politiky, sa moje názory na to, ako treba viesť mesto, veľmi zmenili,“ dodal. Zhodnotil tiež, že získal kvalifikovaný a odbornejší pohľad na procesy, ktoré sú potrebné pre chod mesta.

Tvrdí, že mesto stojí na mieste a funguje z historicky odsúhlasených investícií poslancami z čias bývalého primátora Rudolfa Podobu.

Handlovú podľa neho zachráni predovšetkým turizmus v súlade s baníckou históriou či ďalší stredne veľký investor. Svoje plány na rozvoj mesta chce predstaviť v rámci nezávislej skupiny Nová Handlová.

Svoj zámer uchádzať sa o post primátora baníckeho mesta už ohlásila súčasná primátorka Silvia Grúberová (nezávislá), prezident futbalového klubu FC Baník Prievidza Robert Šuník (nezávislý) a dlhoročná pracovníčka v samospráve Tatiana Molnárová (nezávislá).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny