Na hlavný obsah

O post primátora Košíc zabojuje aj Štefan Lasky

Kandidovať chce bez podpory politických strán.

O post primátora Košíc zabojuje aj Štefan Lasky
Na snímke kandidát na primátora mesta Košice Štefan Lasky. Foto: TASR

O post primátora mesta Košice sa v jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať aj manažér Štefan Lasky. Svoju kandidatúru ohlásil na pondelkovom (22. 8.) brífingu.

Kandidovať chce bez podpory politických strán ako nezávislý, na čo už podľa svojich slov má vyzbieraný potrebný počet podpisov.

„Rozhodol som sa kandidovať na post primátora, pretože Košice majú na viac a potrebujú zmenu. Majú veľký potenciál rásť, napredovať, tvoriť,“ povedal.

Chce spolupracovať s každým

Podľa neho Košice dlhodobo zanedbávajú tvorbu dostupného bývania, bezpečnosti, možnosti na šport, parkovanie i využívanie peňazí zo štrukturálnych fondov.

„Už nastal čas prestať sa vyhovárať na pandémiu alebo politické šarvátky v mestskom zastupiteľstve. Myslím si, že môžem spolupracovať s každým, pretože sme všetci Košičania na jednej lodi,“ dodal s tým, že mestu chce odovzdať svoje manažérske skúsenosti. Konkrétny volebný program podľa vlastných slov predstaví neskôr.

Lasky bol v minulosti mestským poslancom aj poslancom mestskej časti Staré Mesto, pôsobil tiež na viacerých manažérskych pozíciách.

V súčasnosti je členom dozornej rady Východoslovenskej energetiky (VSE) Holding a okrem oblasti energetiky sa podľa svojich slov venuje kultúre, športu či charitatívnej činnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny