Na hlavný obsah

O post primátora Žiliny sa bude uchádzať aj Patrik Groma

Kandidovať bude ako nestraník.

O post primátora Žiliny sa bude uchádzať aj Patrik Groma
Na snímke kanditát na primátora mesta Žilina Patrik Groma. Foto: TASR

O post primátora Žiliny sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať aj poslanec mestského zastupiteľstva Patrik Groma. Kandidovať bude ako nestraník s podporou koalície strán KDH a Hlas-SD.

Žilina sa stala podľa neho za posledné štyri roky mestom premárnených príležitostí. „Súčasné vedenie žilo len z projektov predchodcov, zásadné problémy mesta – parkovanie, doprava, znečistenie mesta, letná a zimná údržba, hádky v zastupiteľstve – nevyriešilo,“ uviedol Groma.

Program predstaví až po zapísaní do zoznamu zaregistrovaných kandidátov. „Prioritou v prípade úspechu bude rozloženie politickej moci naprieč politickým spektrom v MsZ. Nechcem si uzurpovať moc ako doterajší primátori,“ podotkol.

Kandidatúru na primátora Žiliny v jesenných komunálnych voľbách doposiaľ ohlásili súčasný primátor Peter Fiabáne (nezávislý), poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka (nezávislý), Ján Rzeszoto (nezávislý), poslanec Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja a bývalý viceprimátor Žiliny Štefan Zelník (Život-NS) a Pavol Slota (Domov-národná strana).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko