Na hlavný obsah

Od ohláseného zvyšovania platov sme čakali viac, tvrdia zdravotníci

S predstaveným návrhom nesúhlasí vyše 80 percent zdravotných sestier.

Väčšina zdravotných sestier odmieta návrh ministrov financií a zdravotníctva na zvýšenie miezd. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila Komora sestier a pôrodných asistentiek. Ministrov žiadajú, nech návrh prehodnotia a vyzývajú na férovú diskusiu. Nespokojní sú aj záchranári.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Viera Szijartová pracuje ako zdravotná sestra intenzivistka. Po 34 rokoch prehodnocuje, či zostať na Slovensku. Od ponuky, o ktorej ministri zdravotníctva a financií hovoria ako o historicky najvyššom náraste platov, čakala viac.

„Tých 170 eur sa vám rozplynie šmahom ruky. Porovnávam to aj s Čechmi, že či naozaj človek nespraví pár krokov a nepôjde inde,“ povedala pani Szijartová.

S predstaveným návrhom nesúhlasí vyše 80 percent zdravotných sestier. Vyplýva to z viac ako 2 000 odpovedí, ktoré zozbierala Komora sestier a pôrodných asistentiek. Vláda podľa nich nesplnila to, čo sľúbila.

„V prvom rade nesúhlasíme so základnou výškou koeficientu. V priemere si sestry polepšia o 200 eur, čo nie je žiadne skokovité navýšenie. Ak zoberieme do úvahy infláciu, tak zostáva v prospech zvýšenia miezd pre sestry minimum,“ tvrdí Iveta Lazorová, prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet