Na hlavný obsah

Od začiatku ruskej agresie prišlo o prácu už šesť vysokopostavených vojenských činiteľov

Okrem toho niektorí prišli o život na bojisku.

Od začiatku ruskej agresie prišlo o prácu už šesť vysokopostavených vojenských činiteľov
Na ilustračnej snímke ruskí vojaci v historických uniformách Červenej armády počas vojenskej prehliadky v Moskve. Foto: TASR/AP

Rusko od začiatku vojenskej invázie na Ukrajine prepustilo už šesť svojich vysokopostavených vojenských veliteľov, vyplýva z najnovšej pravidelnej správy britského ministerstva obrany. Informovala o tom v nedeľu (7. 8.) agentúra DPA.

Ruskému vojenskému vedeniu sa podľa správy založenej na informáciách britských tajných služieb stali osudnými slabé výkony ozbrojených síl počas invázie.

Velenie ruskej invázie na Ukrajine dostal v apríli do rúk generál Alexander Dvornikov, v júni ho však Moskva podľa analytikov zrejme vymenila, píše DPA. Nahradiť ho mal generálplukovník Gennadij Židko.

Okrem zmien na najvyšších veliteľských postoch prišlo najmenej desať ruských generálov aj o život na bojisku na Ukrajine, upozorňuje britský rezort obrany. Tieto udalosti zrejme viedli k taktickým a operatívnym problémom Ruska v útočnej vojne.

Britské ministerstvo obrany denne zverejňuje niektoré informácie tamojších tajných služieb o vojne na Ukrajine na sociálnej sieti twitter, píše DPA. Rusko o taktických rozhodnutiach a personálnych záležitostiach dlhodobo mlčí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet