Na hlavný obsah

Odchod okrem ministrov SaS plánujú aj ďalší ľudia

Jedným z nich má byť aj generálny riaditeľ SPP.

Odchod z postu ministra hospodárstva bude podľa Richarda Sulíka znamenať aj koniec niektorých nominantov v štátnych podnikoch.

„Takéto niečo mi – a zdôrazňujem, že sám od seba – povedal šéf SPP, že on jednoducho nebude pod novým ministrom. On som mnou prišiel a on so mnou odíde. Konkrétne generálny riaditeľ Richard Prokypčák, ktorý teda rieši teraz tú plynovú otázku,“ hovorí Richard Sulík (SAS), podpredseda vlády a minister hospodárstva SR.

Minister hospodárstva tiež tvrdí, že prípadný odchod šéfa štátnych plynárov neovplyvní poskytovanie zvýhodnených cien na dodávku plynu pre domácnosti.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podľa avizovaných dohôd zákazníci, ktorí sa zaviažu, že plyn od SPP budú odoberať 4 roky, budú mať výhodnejšie ceny. Plyn na tento účel chce štát aj zo zásobníka pri českej obci Dolné Bojanovice.

Na to, aby domácnosti mali lacnejší plyn či elektrinu potrebuje vláda na zajtrajšom rokovaní vo viacerých prípadoch schváliť opatrenia nazývané všeobecný hospodársky záujem.

„Obidve budú, to sme si včera dohodli na tom stretnutí u premiéra. Obidve sú pripravené, bolo to na vládu podané a zajtra budem o tom po vláde informovať. A keď tieto dve budú, tak SPP je v stave ponúknuť tie štvorročné kontrakty. Nebude to od augusta, bude to od septembra, možno od 15. septembra,“ doplnil Sulík.

Matovič opäť kritizuje

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti Richarda Sulíka kritizoval. „Neobetuje sa ten, kto z vlády pred rútiacou sa energetickou katastrofou zdupká, ale ten, kto zostane,“ napísal.

Podobnú kritiku adresovala Richardovi Sulíkovi pred viac ako týždňom aj strana Za ľudí.

„Dnes, keď chodia návrhy, že ja mám ešte niekde tri mesiace ostať, no tak mali tie návrhy možno chodiť skôr a možno nie mne, ale napríklad Igorovi Matovičovi,“ ohradil sa Sulík.

Richard Sulík podľa vlastných slov koaličným partnerom ponúkal, že počas augusta zaučí svojho prípadného náhradníka. Tvrdí však, že ani predseda vlády Eduard Heger ani jeho stranícky šéf mu meno náhradníka nepovedali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko