Na hlavný obsah

Sulík vysvetlil Ficovi možné opatrenia proti cenám plynu

Návrh je ochotný Smer-SD podporiť, povedal Fico.

Sulík vysvetlil Ficovi možné opatrenia proti cenám plynu
Richard Sulík a Robert Fico po spoločných rokovaniach. Foto: Kombo snímka RTVS

„Nemám ich rád, ale nie je čas na hry,“ s takýmto konštatovaním išiel predseda strany Smer-SD Robert Fico na rokovania s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) o opatreniach v boji proti rastúcim cenám energií.

Jeden z neoficiálnych návrhov ministerstva hospodárstva ako riešiť aktuálnu krízu s rastom cien strategických surovín je, že sa drahý plyn zmieša s lacným. Opozičný Smer-SD je ochotný podporiť návrhy Sulíka a jeho tímu. Zároveň však zdôraznil, že vláda by mala opätovne zaviesť bankový odvod.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V tomto musím rešpektovať aj pána ministra Sulíka. Keď sa podpisovalo memorandum s elektrárňami, tak cena megawattu bola niekde inde ako teraz. Čiže ten vývoj tu je pomerne veľký,“ vyjadril sa po stretnutí Fico.

„Zmiešame lacný plyn s drahým plynom a benefitovať z toho bude domácnosť, ktorej nestúpnu ceny plynu tak, ako sa to dnes deje napríklad na trhoch,“ vysvetľoval štátny tajomník ministerstva hospodárstva, Karol Galek (SaS).

Tento plyn podľa štátneho tajomníka nebude žiadnym spôsobom ohrozovať energetickú bezpečnosť ani stabilitu sústavy Slovenska. V praxi by lacnejší plyn mali dostať dodávatelia a od nich zákazníci. Definitívna podoba riešenia by mala byť známa po rokovaní vlády na budúci týždeň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko