Na hlavný obsah

Pacienti žiadajú zastavenie predaja Polikliniky Tehelná

Obávajú sa, že prídu o svojich lekárov.

Pacienti žiadajú zastavenie predaja Polikliniky Tehelná
Poliklinika Tehelná v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Foto: TASR

Bratislavčania žiadajú zastaviť predaj Polikliniky Tehelná. Vlastní ju spoločnosť MH Manažment, ktorá spadá pod ministerstvo hospodárstva. Štátny podnik tvrdí, že ju nedokáže prevádzkovať. Chce za ňu 15 miliónov eur. Občania sa však obávajú, že prídu o svojich lekárov.

Petíciu za zrušenie súťaže na predaj Polikliniky na Tehelnej ulici v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto podpísalo už vyše 3 000 ľudí. Ďalšia skupina aktivistov prišla svoj postoj vyjadriť osobne.

Nesúhlasia s predajom polikliniky, do ktorej chodí zhruba 10 000 pacientov k asi 80 všeobecným lekárom pre dospelých a deti alebo k špecialistom.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

MH Manažment tvrdí, že polikliniku nedokáže z dlhodobého hľadiska prevádzkovať. Preto ju ponúkol prednostne organizáciám, ktoré by mohli mať o ňu záujem. A to ministerstvu zdravotníctva, Bratislavskému samosprávnemu kraju, mestskej časti Nové Mesto a takisto magistrátu. Nikto z nich však neprejavil záujem.

Inštitúcie tvrdia, že nemajú na kúpu peniaze. Navyše, poliklinika je v havarijnom stave a treba do nej investovať odhadom 10 miliónov eur. MH Manažment je obchodnou spoločnosťou. To je podľa podniku dôvod, prečo nemôže nehnuteľnosť darovať.

Štátny podnik nevidí dôvod na zrušenie súťaže, záujemcovia sa môžu hlásiť do 20. septembra. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) už s peniazmi z predaja ráta. Zvažuje, že by ich použili na obnovu kúpeľov Sliač.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny