Na hlavný obsah

Počet obetí ruského útoku na železničnú stanicu sa zvýšil na 25

O život prišli aj dve deti.

Počet obetí ruského útoku na železničnú stanicu sa zvýšil na 25
Na fotografii situácia po ostreľovaní obytnej oblasti a železničných objektov v obci Čaplyne. Foto: Facebook/Dmytro Kuleba

Počet obetí stredajšieho (24. 8.) ruského raketového útoku na železničnú stanicu na stredovýchode Ukrajiny stúpol na najmenej 25 mŕtvych. Pri ostreľovaní obytnej oblasti a železničných objektov v obci Čaplyne v Dnepropetrovskej oblasti prišli o život aj dve deti.

Oznámil to vo štvrtok (25. 8.) zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko. Informuje o tom agentúra DPA.

Zranenia utrpelo ďalších 31 ľudí, doplnil Tymošenko prostredníctvom komunikačnej platformy telegram s tým, že záchranné a pátracie operácie na mieste útoku sa už skončili. Tieto údaje nebolo bezprostredne možné nezávisle overiť, pripomenula DPA.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovoril v stredu večer ešte o 22 zabitých vrátane piatich ľudí, ktorých telá našli v zhorenom vozidle.

„Čaplyne je dnes našou bolesťou,“ povedal Zelenskyj v príhovore v stredu večer, v závere dňa, počas ktorého si Ukrajina pripomenula 31. výročie nezávislosti od Sovietskeho zväzu i šesť mesiacov od začiatku ruskej invázie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet