Na hlavný obsah

Polícia chytila podvodníkov, ktorí okrádali seniorov

Podvodníci sa predstavovali ako policajti.

Polícia chytila podvodníkov, ktorí okrádali seniorov
Ilustračná snímka. Foto: TASR


Nitrianska okresná kriminálka odhalila dvoch podvodníkov, ktorí sa seniorom predstavovali ako policajti a pokúšali sa ich pripraviť o peniaze. Vyšetrovateľka Policajného zboru obvinila mužov vo veku 28 a 22 rokov z pokračovacieho zločinu podvodu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Podvodníci sa predstavili ako policajti, zamestnanci pošty či poisťovne

Koncom februára zazvonila pevná telefónna linka v byte sedemdesiatjeden ročnej ženy. Mužský hlas sa jej predstavil ako zamestnanec pošty. Žene oznámil, že jej bude vyplatená suma 150 eur a požiadal ju o presnú adresu.

Približne po 15 minútach jej volal na mobil iný muž a pýtal sa, či má doma peniaze. Upozorňoval ju na hroziace nebezpečenstvo, pričom poukazoval na predchádzajúci telefonát, o ktorom tvrdil, že je to podvod a chcú ju okradnúť. Žene prikázal, aby všetky peniaze, ktoré má doma, zabalila a vložila do nádoby na odpad pred domom. V obliečke od vankúša tak skončilo 17 200 eur.

Podobný scenár sa odohral aj v ďalších dvoch prípadoch. Mužský hlas v telefóne sa žene predstavil ako pracovník sociálnej poisťovne, ktorý jej súrne potrebuje doručiť zásielku. Žena mu dala svoje kontaktné údaje a adresu. Následne jej volal iný muž, ktorý sa predstavil ako policajt a upozornil ju na podvod. Zisťoval, či má doma peniaze a šperky. Až manžel volanej ženy podvodníkom položil telefón.

Ďalšia poškodená zasa mala vyhodiť z okna všetky peniaze a cennosti, ktoré má doma. Žene prišlo nevoľno a vyšla pri telefonáte s podvodníkmi na balkón, kde si jej ho vypočul sused a zakročil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny