Na hlavný obsah

Polícia obvinila Kuffovcov. Údajne sa nebezpečne vyhrážali farmárovi

Polícia prípad nekomentuje.

Poslanci Štefan Kuffa a Filip Kuffa sú podľa zistení portálu Aktuality.sk od konca decembra 2021 obvinení z prečinu nebezpečného vyhrážania. Podľa obvinenia sa vyhrážali farmárovi pre sporný šesťhektárový pozemok. Polícia prípad nekomentuje.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Radoslav Ksiažek pracuje v agropodniku pri Kežmarku. Vlani v júli bol na obhliadke pozemkov, kde hospodári jeho zamestnávateľ. Tvrdí, že pri odchode ho pri skládke napadli traja muži – v trestnom oznámení označil za agresorov poslancov Štefana a Filipa Kuffu (Život-NS) a ich príbuzného.

„Najprv ma atakovali slovnými vyhrážkami, hlavne pán Štefan Kuffa. A do toho všetkého mi ešte Filip chytil nohy v oblasti členkov a Štefan Kuffa mi udieral päsťou do oblasti slabín. Neublížili mi fyzicky nejako vážne, ale útok to bol. Orgány činné v trestnom konaní vedia čo s tým,“ opisuje poškodený zamestnanec agrofirmy.

Kuffovci obvinenie odmietajú

„Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony, ktoré sú vykonávajú v tomto prípade, bližšie informácie k nemu nie je možné poskytnúť,“ informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov.

Poslanec NR SR Filip Kuffa potvrdil, že jeho aj jeho otca polícia obvinila. Svorne však odmietajú, že by kohokoľvek fyzicky napadli alebo sa komukoľvek vyhrážali.

„Oni vás proste krivo obvinia zo skutku, ktorý sa mal stať v čase, keď sme ani ja, ani otec neboli doma. To je absolútny nonsens,“ uviedol na sociálnej sieti Filip Kuffa.

Ten tvrdí, že v čase incidentu bol v Bratislave a jeho otec v zahraničí. Obvinenie vnímajú ako snahu o politickú diskreditáciu pred komunálnymi voľbami.

Dôvodom sporu má byť využívanie poľnohospodárskych pozemkov a ich prenajímanie. Poškodený farmár priznal, že má strach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko