Na hlavný obsah

Policajný vyšetrovateľ obvinil poslanca Sme rodina Patricka Linharta

A to z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania.

Policajný vyšetrovateľ obvinil poslanca Sme rodina Patricka Linharta
Na snímke poslanec NR SR Patrick Linhart (Sme rodina). Foto: TASR

Policajný vyšetrovateľ z Komárna obvinil poslanca Sme rodina Patricka Linharta z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej sa polícia zatiaľ k prípadu nebude vyjadrovať. „Aktuálne prebiehajú procesné úkony,“ skonštatovala. Na prípad upozornila televízia Markíza.

Poslanec Národnej rady SR Linhart v októbri 2020 zverejnil status na sociálnej sieti, kde obvinil z napadnutia policajta. Tvrdil, že policajta upozornil, že nemá rúško, na čo ten zareagoval fyzickým útokom.

Linhart podal na zasahujúceho policajta trestné oznámenie, ktorým sa začal zaoberať Úrad inšpekčnej služby. Rezort vnútra potvrdil, že vo veci nebola naplnená skutková podstata trestného činu.

Za porušenie nariadenia o etickom kódexe bolo voči policajtovi vedené disciplinárne konanie. Policajt následne podal na poslanca trestné oznámenie za krivé obvinenie.

Linhart o obvinení nevie

Linhart v reakcii uviedol, že nevie, že by čelil obvineniu. Považuje za absurdné, aby sa takúto informáciu dozvedal z médií.

„Vyšetrovateľ, ktorý sa mi dnes mstí, ma mal pôvodne zastupovať v mnou podanom trestnom oznámení, ktoré som podal za diskreditačnú kampaň vedenú proti mojej osobe. Toto vyšetrovanie tento vyšetrovateľ zmaril, a preto dnes žalujem štát,“ uviedol poslanec.

Linhart naďalej tvrdí, že policajt ho mal aj fyzicky napadnúť, za čo ho disciplinárne potrestala policajná inšpekcia. „Preto ma teraz šokuje, že ma vraj obvinili na základe nejakého trestného oznámenia vykonštruovaného týmto policajtom,“ skonštatoval Linhart.

Ako zdôraznil, v tomto prípade ide o zneužitie právomoci verejného činiteľa a o jeho osobnú pomstu. „Budem zvažovať právne kroky za účelové poškodzovanie môjho dobrého mena,“ doplnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko