Na hlavný obsah

Polícia zatkla viacero ľudí v súvislosti s nálezom výbušnín v Štokholme

Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o terorizmus.

Polícia zatkla viacero ľudí v súvislosti s nálezom výbušnín v Štokholme
Na fotografii park Kungsträdgrden v Štokholme. Foto: Facebbok/Kungsträdgrden

Štokholmská polícia zatkla v piatok (27 . 8.) viacero osôb v súvislosti s výbušninami, ktoré sa minulý týždeň našli v parku v centre švédskeho hlavného mesta. Polícia zároveň informovala, že vo vyšetrovaní prípadu pokračuje.

Podľa jej vyjadrenia pritom dosiaľ stále nič nasvedčuje tomu, že by prípad súvisel s terorizmom. Zároveň však neposkytla nijaké podrobnosti ohľadom toho, prečo sa výbušniny v parku nachádzali, informuje agentúra Reuters.

Tašku s výbušninami polícia objavila a zneškodnila uplynulú nedeľu (21. 8.) v parku Kungsträdgrden. Park bol vtedy jedným z dejísk výročného štokholmského kultúrneho festivalu, v rámci ktorého sa na šiestich miestach Štokholmu konali hudobné a iné umelecké vystúpenia.

Štokholmská polícia v piatkovom vyhlásení uviedla, že od predmetnej nedele na prípade intenzívne pracovala pomocou všetkých svojich dostupných prostriedkov a odborných znalostí.

Nájdené zariadenie v rámci vyšetrovania poslali do národného forenzného centra, kde majú okrem iného zistiť, či bolo vôbec funkčné. Polícia dodala, že zatiaľ nie je zrejmé, kedy bude analýza tohto nebezpečného predmetu hotová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet