Na hlavný obsah

Popredného nemeckého diplomata obvinili z vraždy manžela

Po prepustení z väzby vraj opustil krajinu.

Popredného nemeckého diplomata obvinili z vraždy manžela
Ilustračná snímka. Foto: WikiMedia/voľné dielo

Brazílska prokuratúra v pondelok (29. 8.) obvinila nemeckého diplomata Uweho Herberta Hahna z vraždy jeho belgického manžela Waltera Biota. Preveruje tiež správy, že Hahn opustil krajinu po tom, ako ho súd prepustil z policajnej väzby. Informuje o tom agentúra Reuters.

Podľa pracovníka konzulátu v druhom najväčšom brazílskom meste 52-ročný Biot na začiatku augusta pri náhlej zdravotnej príhode vypadol z bytu vo štvrti Ipanema, kde dvojica bývala.

Polícia však o deň neskôr zatkla Hahna po tom, čo sa v byte našli škvrny od krvi a pitva odhalila viaceré poranenia na tele zosnulého.

Prokurátori obvinili Hahna z vraždy s priťažujúcimi okolnosťami. Súd ale už v piatok (26. 8.) nemeckého diplomata prepustil z väzby, v ktorej bol od 7. augusta, s odôvodnením, že prokurátori premeškali pôvodnú lehotu na vznesenie obvinenia.

Hahn údajne okamžite opustil krajinu

Brazílsky spravodajský web G1 informoval, že Hahn odletel z Brazílie a v pondelok (29. 8.) skoro ráno priletel do nemeckého Frankfurtu. Prokuratúra uviedla, že stále vyšetruje, či diplomat opustil krajinu. Nemecký konzulát podľa Reuters ihneď nereagoval na žiadosť o komentár.

Prokuratúra uviedla, že „trestný čin spáchal s krutými úmyslami: surovým bitím, ktorému obeť vystavil a ktoré jej spôsobilo intenzívne a zbytočné utrpenie„. Podľa prokuratúry Biot nebol schopný reagovať kvôli požitiu alkoholu a liekov proti úzkosti.

Obvinený podľa žalobcov „pestoval v poškodenom majetnícky pocit, finančne i psychicky si ho podmaňoval. Nepripúšťal, aby sa poškodený od obvineného do určitej miery osamostatnil, či už ekonomicky, alebo nadviazaním priateľských vzťahov s inými osobami“. Podľa webu G1 spolu Hahn a jeho belgický manžel žili vyše 20 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet