Na hlavný obsah

Požiar na novozámockej železnici. Horeli odstavené železničné vagóny

Dym bolo vidieť aj z diaľky 30 kilometrov.

Požiar na novozámockej železnici. Horeli staré odstavené železničné vagóny. Čierny dym bolo vidieť aj z diaľky 30 kilometrov. Príčina, zatiaľ, nie je známa.

Z vagónov osobného vlaku, ktoré v stredu (3. 8.) napoludnie zachvátil požiar, mali vraj ľudia bez domova spravenú provizórnu ubytovňu. Boli to už staré vyradené vozne s ľahko horiacimi molitanovými sedačkami, ktoré niekoľko týždňov stáli na odstavenej koľaji mimo hlavného ťahu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Mali tam matrace, mali tam paplóny. Zvykli sme ich kontrolovať hlavne v nočných hodinách, samozrejme, aj popíjali – takže možnože niečo takéto sa tam stalo,“ hovorí Slávka Maceková, mestská policajtka v Nových Zámkoch.

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Cudzie zavinenie požiaru zatiaľ nevylúčili.

Vo vagónoch v čase požiaru nikto nebol a podľa polície a hasičov sa nikto nezranil. Plamene zachvátili najprv jeden vozeň, neskôr sa chytili ďalšie dva za ním. Keďže vagóny stáli pod trakčným vedením, s hasením mohli hasiči začať, až keď ho odpojili od prúdu.

Okolie hasiči po celý čas chladili, aby sa požiar nedostal k okolitým budovám, na stanicu či nebodaj k blízkym činžiakom. Kúdol čierneho štipľavého dymu bolo vidieť až pri Komárne, čo je asi 30 kilometrov od novozámockej železničnej stanice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny