Na hlavný obsah

Prezident záchranárov chce byť primátorom Popradu

Majerského podporí aj SaS, KDH či PS.

Prezident záchranárov chce byť primátorom Popradu
Kandidát na primátora Popradu František Majerský. Foto: TASR

O post primátora Popradu sa v jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský. O priazeň voličov sa bude uchádzať s podporou KDH, SaS, PS a STANK.

„Pred štyrmi rokmi som kandidoval do mestského zastupiteľstva a vďaka podpore Popradčanov som sa stal najmladším mestským poslancom. Celé štyri roky som mal jediný cieľ, pomôcť Popradu. Podporoval som rozhodnutia, ktoré mestu pomáhali v rozvoji. Vždy som stál a budem stáť na strane Popradčanov,“ uviedol Majerský.

Podľa jeho slov mesto čelí dlhoročnému problému vyľudňovania. Minulý rok, ako tvrdí, sa dostalo pod historickú hranicu 50 000 obyvateľov. „Okrem radu ďalších problémov, ktoré odchod Popradčanov spôsobuje, mesto prichádza z rozpočtu na podielových daniach o zhruba milión eur každý rok,“ skonštatoval Majerský.

Za hlavnú príčinu označil nedostatok dostupného bývania a odchod mladých rodín za dostupnejším bývaním mimo mesta. Riešenie problému s bývaním označil za svoju hlavnú prioritu.

„Mojou hlavnou aktivitou bude trend vyľudňovania zvrátiť. Preto je pre mňa otázka bývania v našom meste prioritou číslo jedna,“ povedal Majerský. Spolu s tímom sa chce zamerať aj na problémy s dopravou a parkovaním, výrazne skvalitniť starostlivosť o seniorov, či zabezpečiť silnú podporu popradskému športu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny