Na hlavný obsah

Pri chorvátskom Šibenku opäť zúria požiare, situácia sa rýchlo zhoršuje

Plamene pomáhajú hasiť aj lietadlá.

Pri chorvátskom Šibenku opäť zúria požiare, situácia sa rýchlo zhoršuje
Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Na viacerých miestach v okolí chorvátskeho mesta Šibenik znovu vypukli požiare. Plamene pomáhajú hasiť lietadlá, podľa veliteľa miestnych hasičov sa však situácia nevyvíja dobre kvôli silnému vetru.

„Situácia sa zhoršuje,“ povedal serveru Šibenik.in veliteľ hasičov v meste Vodice Ivan Begić. „Momentálne sú tu tri (hasiace lietadlá) Canadair. Nápory vetra sú čoraz silnejšie a žiaľ horí veľmi hustá vegetácia,“ dodal.

Okolo dnešného (2. 8.) poludnia dostali hasiči oznámenie o dvoch požiaroch medzi obcami Jadrija a Srima a krátko nato aj v okolí dediny Dubrava východne od Šibeniku. Na jadranskej magistrále prerušili prevádzku medzi Šibenikom a Vodicami.

Dvojica požiarov blízko Vodíc sa onedlho spojila v jeden veľký, ktorý teraz hasí vyše 100 hasičov. Privolali aj ďalšie hasičské lietadlo. Doteraz hasiči uchránili všetky objekty a nikto nebol zranený.

Lesné požiare v Chorvátsku v čase letných mesiacov už ľudia považujú za bežný jav. Veľký požiar zachvátil okolie dalmatského Šibeniku naposledy pred necelými tromi týždňami. Obyvateľov obcí Zaton a Raslina museli vtedy pre rýchle šírenie ohňa evakuovať na člnoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet