Na hlavný obsah

Pri požiari v nočnom klube v Thajsku zomrelo najmenej 13 ľudí

Všetky doterajšie obete boli Thajčania.

Pri požiari v nočnom klube v Thajsku zomrelo najmenej 13 ľudí
Zhorený interiér nočného klubu. Foto: Twitter

Najmenej 13 ľudí zahynulo a 40 utrpelo zranenia pri požiari, ktorý v piatok (5. 8.) nadránom vypukol v nočnom klube v thajskej provincii Chonburi juhovýchodne od hlavného mesta Bangkok. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Policajný plukovník pre Reuters uviedol, že požiar v nočnom klube Mountain B v okrese Sattahip vypukol okolo 1.00 h miestneho času (štvrtok o 20.00 h SELČ). Všetky doterajšie obete na životoch boli podľa neho občanmi Thajska.

Na videozázname, ktorý podľa AFP zverejnila miestna záchranná služba, vidno, ako ľudia utekajú z klubu, kričia a horí im oblečenie. Hasiči dostali požiar pod kontrolu po zhruba troch hodinách.

Aj v minulých rokoch došlo v krajine k viacerým incidentom, ktoré upozornili na nedodržiavanie bezpečnostných predpisov prevádzkovateľmi barov a diskoték.

V bangkockom luxusnom klube Santika v roku 2009 na Silvestra pri požiari zahynulo 67 ľudí a viac ako 200 sa zranilo. V roku 2012 prišli o život štyri osoby pri požiari v bare na dovolenkovom ostrove Phuket.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet