Na hlavný obsah

Pri streľbe na autobus v Jeruzaleme utrpelo zranenie najmenej osem ľudí

Páchateľa zadržali.

Pri streľbe na autobus v Jeruzaleme utrpelo zranenie najmenej osem ľudí
Najmenej osem ľudí utrpelo zranenia pri streľbe na autobus v jeruzalemskom Starom meste. Foto: twitter/ France 24

Najmenej osem ľudí utrpelo zranenia pri nedeľnej (14. 8.) streľbe na autobus v jeruzalemskom Starom meste. Páchateľa zadržali. Incident sa odohral na parkovisku v blízkosti Múru nárekov, ktorý je považovaný za jedno z najposvätnejších židovských miest.

Izraelská polícia zadržala podozrivého zo streľby. „Terorista je v našich rukách,“ povedal policajný hovorca pre izraelský verejnoprávny rozhlas. Podľa polície sa jej podozrivý Palestínčan sám prihlásil niekoľko hodín po útoku.

Výstrely podľa izraelských médií vypálili na dvoch miestach – na autobus neďaleko Múru nárekov a na parkovisku blízko hrobky kráľa Dávida.

Dvaja ranení sú vo vážnom stave

Izraelská záchranná služba Červená Dávidova hviezda (MDA) uviedla, že dvaja ranení sa nachádzajú v ťažkom stave v nemocnici. Incident zároveň opísala ako „teroristický útok v Starom meste“.

„Prichádzal som smerom od Múru nárekov. Autobus bol plný cestujúcich. Zastavil som blízko hrobky kráľa Dávida a v tej chvíli sa začalo strieľať. Všetci spanikárili,“ povedal miestnym novinárom vodič autobusu David Kanievsky.

Streľba na autobus sa odohrala po nedávnom trojdňovom konflikte medzi Izraelom a militantnou skupinou Palestínsky islamský džihád (PIJ) v pásme Gazy, ktorý si vyžiadal 49 obetí vrátane 17 detí.

Ďalších približne 360 ľudí utrpelo zranenia. Intenzívne boje ukončilo až prímerie sprostredkované Egyptom, ktoré obe strany uzatvorili 7. augusta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet