Na hlavný obsah

Pri útoku sýrskych vládnych jednotiek malo zahynúť 14 civilistov

Zranených malo byť ďalších 38 ľudí.

Pri útoku sýrskych vládnych jednotiek malo zahynúť 14 civilistov
Ilustračná snímka - sýrski vojaci. Foto: TASR/AP

Pri útoku sýrskych vládnych síl na trhovisko a obývané štvrte v Al-Bábe v severozápadnej Sýrii zahynulo 14 civilistov, vrátane piatich detí. Uviedla to v piatok (19. 8.) exilová Sýrska organizácia pre ľudské práva (SOHR), ktorá sídli v Británii a konflikt v Sýrii monitoruje cez svojich informátorov na mieste.

Zranených podľa nej bolo najmenej 38 ďalších ľudí. Agentúra DPA píše, že útoky na Tureckom kontrolované mesto Al-Báb boli odvetou Damasku za turecké nálety.

Podľa SOHR pred niekoľkými dňami pri tureckých náletoch zahynuli sýrski vojaci. Piatková delostrelecká paľba podľa toho istého zdroja vychádzala z pozícií sýrskych vládnych síl na severe mesta Halab. Sýrska armáda vec nekomentovala.

Halab je pod kontrolou vojsk sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Západne od mesta kontrolujú povstalci väčšiu oblasť pri hraniciach s Tureckom, píše DPA. Už viac ako dva roky tam platí prímerie dohodnuté Tureckom a Ruskom. Násilie však pokračuje. Ankara v občianskej vojne podporuje povstalcov, Moskva vládu v Damasku.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a turecký minister zahraničia Mevlüt Çavuşoglu sa nedávno vyjadrili za zmierenie medzi sýrskou vládou a opozíciou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet