Na hlavný obsah

Rakvu s telesnými pozostatkami kardinála Tomka vystavia v Bratislave

Pochovajú ho v Košiciach.

Rakvu s telesnými pozostatkami kardinála Tomka vystavia v Bratislave
Na snímke zľava kardinál Jozef Tomko a Svätý Otec František sa zdravia počas stretnutia s mladými na Štadióne Lokomotíva v Košiciach. Foto: TASR

Rakvu s telesnými pozostatkami kardinála Jozefa Tomka vystavia aj v Bratislave, a to v piatok (12. 8.) a sobotu (13. 8.). Verejné uctenie pozostatkov sprístupnia verejnosti v čase od 9.00 h do 12.00 h v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

Vystavenie telesných pozostatkov počas oboch dní uzatvoria slávením svätej omše za kardinála so začiatkom o 12.00 h.

„Vyjadrime vďačnosť Pánovi za dar života pána kardinála Jozefa Tomka našimi modlitbami a prosme pre neho o večné šťastie v nebeskom domove aj obetovaním našej osobnej účasti na svätej omši a na svätom prijímaní,“ uviedol bratislavský arcibiskup metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský.

Posledná rozlúčka vo Vatikáne

Tomko bol najstarším členom kolégia kardinálov. Zomrel v pondelok (8. 8.) v Ríme. Posledná rozlúčka s kardinálom bude vo vatikánskej Bazilike sv. Petra vo štvrtok 11. augusta o 11.00 h. Následne jeho pozostatky prevezú na Slovensko. Uctiť pamiatku kardinála Tomka si bude môcť verejnosť aj v Košiciach.

„Podľa liturgického harmonogramu vystavia ostatky kardinála Tomka k verejnej úcte v košickej Katedrále sv. Alžbety v nedeľu 14. augusta od 16.00 h do 21.00 h a v pondelok 15. augusta od 9.00 h do 12.00 h dopoludnia,“ informovala Košická arcidiecéza. Popoludní bude prenesený do Kaplnky sv. Michala. Následne sa v utorok (16. 8.) uskutočnia pohrebné obrady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko