Na hlavný obsah

Rokovanie o platoch zdravotníkov sa znovu odkladá

Návrhy platov, ktoré mali prebrať budúci týždeň vláda neposlala.

Rokovanie o platoch zdravotníkov sa znovu odkladá
Na snímke zdravotník vykladá pacienta zo sanitky. Foto: RTVS

Rokovanie o platoch zdravotníkov sa opäť odkladá. Po pondelkovom (8. 8.) stretnutí sľúbila vláda, že lekárskym odborárom pošle do piatkového (12. 8.) dňa dva návrhy zvyšovania platov, o ktorých budú spoločne rokovať v pondelok (15. 8.). Šéf lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský však hovorí, že návrhy nedostali.

Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venovala redaktorka RTVS Chantal Staruchová.

„Bolo nám oznámené, že tie podklady ešte nemajú a potrebujú čas na ďalšie analýzy. Stretnutie sa teda odkladá na koniec budúceho týždňa. Neviem, čo treba analyzovať, keďže analýza na ohodnocovanie lekárov v Česku, Maďarsku a Poľsku je už dávno hotová, takže neviem, čo sa analyzuje,“ uvádza.

„Po dohode s ministerstvom financií a s ministerstvom zdravotníctva sme sa na úrade vlády zhodli, že termín stretnutia s lekárskymi odborármi aj so sesterským združením presunieme na iný deň tohto týždňa,“ reaguje hovorkyňa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) Ľubica Janíková.

Odborári upozornili, že ak vláda nebude riešiť situáciu v zdravotníctve, koncom leta je pripravených odísť približne 3 500 lekárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál