Na hlavný obsah

Rozlúčka s kardinálom Jozefom Tomkom pokračuje v Košiciach

Do Dómu svätej Alžbety prišlo množstvo ľudí.

Rozlúčka s kardinálom Jozefom Tomkom pokračuje v nedeľu (14. 8.) v Košiciach. Do Dómu svätej Alžbety prišlo množstvo ľudí. Omša s pohrebnými obradmi tam bude v utorok (16. 8.) o 11.00 h. Kardinál tam má pripravenú hrobku. Zomrel v pondelok (8. 8.) vo veku 98 rokov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

O 16.00 h preniesla čestná stráž rakvu s kardinálom Jozefom Tomkom z Kaplny svätého Michala do pár krokov vzdialeného Dómu sv. Alžbety. Tam sa s ním ľudia budú môcť v určených hodinách v tichej modlitbe rozlúčiť do utorka (16. 8.).

„Veríme, že život sa smrťou nekončí iba mení, a to duchovné spojenie medzi nami a našimi drahými zosnulými tu zostáva. Takýmto spôsobom ich prosíme taktiež o pomoc a orodovanie,“ vysvetľuje Allan Tomáš, dekan z Dómu sv. Alžbety.

Hoci vstúpiť do katedrály a uctiť si kardinála sa bude dať aj tesne pred pohrebom, tento čas už nie je najvhodnejší. Podľa informácií radnice má do Košíc prísť približne 100 autobusov s tisíckami pútnikov z celého Slovenska.

A tak sa každý na poslednú chvíľu k rakve nemusí dostať. Katedrálu pre verejnosť v utorok už o deviatej ráno uzavrú – pre samotný pohreb. Začne sa o 11.00 h, za účasti rodiny kardinála, prezidentky republiky, zástupcov vlády aj cirkvi. Samotného smútočného obradu sa podľa odhadov môže zúčastniť až 5 000 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko