Na hlavný obsah

SaS manipuluje s pravdou, tvrdí Matovič

Spor SaS a OĽANO prirovnal k rozvádzajúcim sa manželom.

SaS manipuluje s pravdou, tvrdí Matovič
Na snímke minister financií a predseda strany OĽANO Igor Matovič. Foto: TASR

„Takto manipulovať s pravdou, to sa vymyká Mečiarovým aj Ficovým praktikám,“ uviedol v stredu (17. 8.) minister financií Igor Matovič (OĽANO). Reagoval tým na video, ktoré zverejnila na sociálnej sieti strana SaS.

Na videu je minister Matovič, ako tvrdí, že strana SaS nemôže vetovať rodinný balíček aj napriek tomu, že takúto možnosť strana mala. Šéf rezortu financií tvrdí, že ide o zmanipulované a účelovo zostrihané video. „Sú to zostrihané zábery z dvoch reportáží,“ dodal.

SaS podľa neho zostrihala reportáž RTVS, v ktorej sa vyjadroval k zvyšovaniu daní, nie k rodinnému balíčku.

Spor koaličných partnerov prirovnal Matovič k rozvádzajúcim sa manželom. „Jeden z manželov sa nehanbí úmyselne klamať pred súdom,“ dodal Matovič s tým, že v tomto súdnom spore sú sudcami všetci Slováci.

Matovič vyzval novinárov, aby hľadali ozajstnú príčinu, prečo „chce SaS povaliť tretiu protikorupčnú vládu“. Podľa šéfa rezortu financií totiž príčinou nemôže byť presadenie prorodinného balíčka z dielne OĽANO aj napriek tomu, že SaS s ním nesúhlasila.

Hlasovanie o dôvere vláde

Mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na Matovičove slová vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby predstúpil pred parlament a dal hlasovať o dôvere vláde. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Matovič podľa Hlasu predviedol ďalší diel hádok so stranou SaS. Jeho vystúpenie označila opozičná strana ako potvrdenie zúfalstva vládnej koalície, „ktorá sa vnútorne vyčerpala, je rozvadená a neschopná viesť štát“.

Jediným riešením sú podľa lídra Hlasu a nezaradeného poslanca Národnej rady SR Petra Pellegriniho predčasné voľby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko