Na hlavný obsah

Matovič znova kritizuje SaS. Povalí už tretiu vládu, tvrdí

Pripomína pritom pád vlády Ivety Radičovej.

Matovič znova kritizuje SaS. Povalí už tretiu vládu, tvrdí
Na snímke minister financií SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti opäť kritizoval svojho koaličného partnera – stranu SaS. „SaS 1. septembra povalí už tretiu protikorupčnú vládu v rade. Môžeme dúfať, môžeme ich prosiť, môžeme vyzývať, nič nepomôže, aj tak rozhodne jeden človek ako vždy doteraz. Prebehli tri veľké čistky a tak to, čo tam bolo kritické, už nie je,“ napísal na sociálnej sieti.

„Vzorec je rovnaký – do 1 roka a kúsok musí SaS položiť každú protikorupčnú vládu, ktorej je súčasťou,“ pokračuje Matovič. Pripomína pritom pád vlády Ivety Radičovej.

Šéf rezortu financií kritizuje SaS za to, že schvaľovanie sporného prorodinného balíčka mohla kedykoľvek vetovať. „Schvaľovanie mohli kedykoľvek zastaviť vetom. Neurobili to a teraz kritizujú nás. Trochu podlé, nie?“ Pýta sa Matovič.

SaS sa proti tomuto argumentu ohradila. To, že „spoluprácu s fašistami pri prelamovaní veta prezidentky,“ mohli vetovať považujú za nepravdivé a zavádzajúce.

„Bol to práve Igor Matovič, ktorý nielen na koaličných radách, ale aj mediálne tvrdil, že jeho nespravodlivý a miestami škodlivý miliardový nápad nemôžeme vetovať, pretože je v súlade s Programovým vyhlásením vlády. Jediné, čo koaliční partneri uznali, bolo naše veto na vyššie dane,“ uviedol vo vyhlásení podpredseda strany a minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko