Na hlavný obsah

Serena Williamsová ukončí po US Open tenisovú kariéru

Počas kariéry získala 23 grandslamových titulov v dvojhre.

Serena Williamsová ukončí po US Open tenisovú kariéru
Na archívnej foto z z 9. septembra 2012 americká tenistka Serena Williamsová drží trofej po víťazstve vo finále US Open. Foto: TASR/AP

Americká tenistka Serena Williamsová potvrdila, že po úspešnej kariére, počas ktorej získala 23 grandslamových titulov v dvojhre, skončí s tenisom. Štyridsaťročná hráčka to oznámila v článku pre Vogue, ktorý uverejnili v utorok (9. 8.). Informuje o tom denník The Guardian.

„Nikdy som nemala rada slovo odchod do dôchodku,“ napísala Williamsová. „Možno najlepšie slovo na opis toho, čo mám za ľubom, je evolúcia. Som tu, aby som vám povedala, že sa vyvíjam smerom od tenisu k iným veciam, ktoré sú pre mňa dôležité,“ vysvetlila.

Williamsová uviedla, že jej rozhodnutie ovplyvnila túžba rozšíriť svoju rodinu. V roku 2017 porodila svoje prvé dieťa Olympiu.

„Nikdy som si nechcela vyberať medzi tenisom a rodinou. Nemyslím si, že je to fér,“ napísala Williamsová. „Keby som bola chlap, tak by som toto nepísala, pretože by som hrala na kurte a vyhrávala, zatiaľ čo moja žena by robila fyzickú prácu pri rozširovaní našej rodiny,“ dodala.

Posledný grandslamový turnaj

V článku Williamsová naznačila, že jej posledným turnajom bude US Open, ktorý sa začína koncom tohto mesiaca a potrvá do 11. septembra.

„Žiaľ, tento rok som nebola pripravená vyhrať Wimbledon,“ napísala. „A neviem, či budem pripravená vyhrať v New Yorku. Ale pokúsim sa o to. A prípravné turnaje budú zábava,“ mieni Serena.

„Viem, že existuje fanúšikovská fantázia, že som v Londýne mohla vyrovnať (grandslamový rekord) Margaret (Courtovej). V New Yorku ju potom prekonať a po prebratí trofeje povedať dovidenia. Chápem to. Je to dobrá fantázia. Ale nehľadám nejaký slávnostný, záverečný moment na kurte. Som hrozná v lúčení, najhoršia na svete,“ hovorí Williamsová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport