Na hlavný obsah

Silné búrky narobili Európe problémy

Pribúdajú tak povodne.

Silné búrky narobili Európe problémy
Ilustračná snímka blesku. Foto: Unsplash

V Bavorsku v dôsledku silných dažďov zaplavovala voda pivnice, spadané vetvy blokovali cesty a potoky sa vylievali z brehov.

Bavorskí hasiči tak mali v noci na sobotu (20. 8.) veľa práce, počet vážnejších nehôd a zranených osôb sa ale obmedzil, informovala dnes agentúra DPA.

Nemecká meteorologická služba DWD v piatok (19. 8.) varovala pred silnými dažďami a zosuvmi pôdy, a to najmä na juhu Nemecka.

Počas soboty sa v niektorých častiach krajiny naďalej počíta so silnými dažďami a búrkami, ktoré by miestami mohlo sprevádzať krupobitie.

Silné búrky v posledných dňoch zažili aj ďalšie európske krajiny. Napríklad v Rakúsku búrky vo štvrtok (18. 8.) vo veľkom vyvracali stromy, a zabili tak piatich ľudí.

V Česku za posledných 24 hodín pršalo najviac v juhozápadnej časti v okolí Plzne a v páse ťahajúcom sa severojužným smerom cez Prahu a Stredočeský kraj.

Niektoré rieky dosiahli druhé povodňové stupne. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Taktiež v Česku si búrka vyžiadala viaceré zásahy zo strany hasičov, ktorí väčšinou čerpali vodu a odstraňovali spadnuté stromy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet