Na hlavný obsah

Slováci prehrali s domácou Kanadou vysoko 1:11

Je to ich najvyššia prehra v histórii juniorských šampionátov.

Slováci prehrali s domácou Kanadou vysoko 1:11
Kanadskí hokejisti sa tešia po strelení gólu v zápase A-skupiny Slovensko - Kanada na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Edmontone. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na MS v kanadskom Edmontone. V noci na piatok (12. 8.) dostali od domáceho výberu debakel 1:11, čo je ich najvyššia prehra v histórii juniorských šampionátov.

Slovákom patrí v tabuľke A-skupiny posledné piate miesto, keď nezískali ani bod. „Javorové listy“ rozhodli v podstate už v úvodnom dejstve, ktoré vyhrali 4:0. Ďalšie štyri góly pridali aj v druhej tretine, v ktorej zaznamenal čestný úspech Slovenska Matej Kašlík.

V tretej časti zavŕšili dvojciferné víťazstvo

V tretej časti zavŕšili dvojciferné víťazstvo. Najlepším hráčom domácich bol kapitán Mason McTavish, ktorý strelil štyri góly a pridal dve asistencie. Joshua Roy mu sekundoval s bilanciou 1+3.

Zverencov trénera Ivana Feneša čaká rozhodujúci zápas o postup do štvrťfinále proti Lotyšsku už o necelých 24 hodín. Účinkovanie v A-skupine zakončia 14. augusta o 20.00 proti Fínsku.

Slováci držali nerozhodné skóre s veľkým favoritom zápasu len do siedmej minúty. Kanada však mohla otvoriť skóre už po 60 sekundách, no Latkóczy výborne zasiahol proti strele Bedarda i dorážke McTavisha.

Prepadli v obrane

V 6. minúte si poradil aj s nájazdom Johnsona, ale o minútu neskôr už nestačil na Bedarda, ktorý predviedol rýchlu akciu s McTavishom. Vo ôsmej minúte mohol znížiť Jedlička, keď išiel sám na bránku, jeho strelu medzi betóny si Garand postrážil.

Zverenci trénera Ivana Feneša si potom zahrali v početnej výhode, no nevyužili ju a deväť sekúnd po jej konci prehrávali už 0:2. Medzi betóny Latkóczyho trafil Cuylle. V závere prvého dejstva pridali dva góly ešte Othmann a Zellweger, druhý platil aj po „coach challenge“ slovenského trénera.

Do druhej časti prišiel do bránky Boľo, no čisté konto mu vydržalo len minútu, keď ho z dorážky prekonal Stankoven. Kanaďania aj naďalej dominovali, boli jasne lepší vo všetkých herných činnostiach a vytvárali si šancu za šancou.

Šiesty gól pridal v 27. minúte kapitán McTavish po prečíslení štyroch na brankára. Slováci takto prepadli v obrane ešte niekoľkokrát, ale v 35. minúte sa im podarilo streliť čestný gól. Postarala sa oň druhá slovenská lajna, tretíkrát na turnaji sa presadil Kašlík, ktorý z dorážky zakončil svoju vlastnú akciu od mantinelu – 1:6.

Záver tretiny patril domácim

Záver tretiny však patril domácim, McTavish skompletizoval hetrik a Kanada išla do šatne s náskokom 8:1. V treťom dejstve sa duel už len dohrával, no „javorové listy“ príliš nepoľavili a od jej úvodu sa tlačili pred bránku.

V 44. minúte sa po zlej rozohrávke Boľa presadil opäť domácim kapitán. Jeho spoluhráči ďalej zahadzovali šancu za šancou, pričom Slováci zaznamenali prvú strelu na bránku v treťom dejstve až v 54. minúte. Desiaty gól pridal v 56. minúte Roy a 21 sekúnd pred koncom upravil na konečných 11:1 pre domácich Ostapchuk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport