Na hlavný obsah

Slováci uzavreli súpisku na MS do 20 rokov. Tréneri vyradili z nominácie obrancu

Hokejisti odohrajú prvý zápas s Českom.

Slováci uzavreli súpisku na MS do 20 rokov. Tréneri vyradili z nominácie obrancu
Archívna snímka. Prvý tréning slovenskej dvadsiatky v Edmontone. Foto: FB/Hockey Slovakia

Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš zverejnil záverečnú nomináciu na majstrovstvá sveta juniorov (MSJ). Slováci odštartujú šampionát utorňajším (9. 8.) zápasom proti Čechom (20.00 h SELČ).

Na turnaji v kanadskom Edmontone si nezahrá obranca Michal Laurenčík, ktorý sa ako posledný nezmestil do 25-členného kádra. Spolu so zraneným útočníkom Jakubom Koleničom v utorok odcestujú domov na Slovensko.

„Systém turnaja je nekompromisný, na súpisku sme mohli zapísať iba 25 hráčov. Rozhodovanie nebolo jednoduché. Voľba napokon padla na Laurenčíka. S jeho výkonmi v príprave sme boli spokojní a vidíme v ňom potenciál pre nasledujúci juniorský šampionát, keďže je ročník narodenia 2003,“ uviedol Feneš pre Slovenský zväz ľadového hokeja. Dodal, že Laurenčík mal z vybratých obrancov najmenej medzinárodných skúseností.

Slovenská dvadsiatka si v základnej A-skupine turnaja zmeria sily aj s domácimi Kanaďanmi, Lotyšmi a Fínmi. Kapitánom Slovenska bude na MSJ 2022 obranca Rayen Petrovický, ako asistenti ho doplnia útočníci Adam Sýkora a Roman Faith.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko