Na hlavný obsah

Slovan Bratislava spoznal svojich súperov v základnej skupine EKL

Odohrajú v nej šesť zápasov.

Žreb skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy 2022/23.
Žreb skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy 2022/23.Foto: TASR/AP

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava narazia v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 na švajčiarsky tím FC Bazilej, litovský Žalgiris Vilnius a arménsky Pjunik Jerevan. Rozhodol o tom piatkový (26. 8.) žreb v tureckom Istanbule.

Slovan bude hrať v H-skupine, pred žrebom figuroval v 2. výkonnostnom koši. Pri žrebe bolo 32 tímov, ktoré následne vyžrebovali do ôsmich skupín po štyroch.

Súboje v skupine absolvujú „belasí“ 8. a 15. septembra, 6., 13. a 27. októbra a 3. novembra. Víťaz každej z ôsmich skupín postúpi do osemfinále play off EKL.

Družstvá na druhých miestach absolvujú baráž, kde budú čeliť ôsmim tímom z Európskej ligy, ktoré skončili vo svojich skupinách na treťom mieste. Pre tímy na 3. a 4. mieste sa účinkovanie v pohárovej Európe skončí. Hrať sa bude o 18.45 a 21.00 SEČ.

Pražská Slavia sa predstaví v G-skupine spolu s CFR Kluž, Sivassporom a FC Ballkani. Ďalšieho českého zástupcu 1. FC Slovácko čaká Partizan Belehrad, 1. FC Kolín v kádri s Ondrejom Dudom a OGC Nice.

„Belasí“ si zahrajú v skupine EKL po druhý raz za sebou. Vlani z nej v konkurencii tímov FC Kodaň, PAOK Solún a Lincoln Red Imps nepostúpili, získali osem bodov. V oboch zápasoch zdolali gibraltárskeho majstra, s PAOK v oboch dueloch remizovali a s Kodaňou dvakrát prehrali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport