Na hlavný obsah

Smer vyzbieral 350 000 podpisov potrebných na referendum o predčasných voľbách

Smer-SD rovnako avizoval ďalší protest.

Smer vyzbieral 350 000 podpisov potrebných na referendum o predčasných voľbách
Na snímke sprava poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD) a nezaradený poslanec Peter Pellegrini si podávajú ruky po hlasovaní. Foto: TASR

Strana Smer-SD vyzbierala dostatočný počet podpisov potrebných na referendum o demisii súčasnej vlády a zavedenia možnosti skrátiť volebné obdobie. Informoval o tom v pondelok (8. 8.) jej predseda Robert Fico.

Zber podpisov šiel jeho slovami podľa plánov. Za pomoc pri zbere podpisov sa menovite poďakoval aj mimoparlamentnej strane Republika a strane SNS. Z vyzbieraných 350 000 podpisov, potrebných na konanie referenda, až 270 000 zabezpečil Smer.

Petičnú akciu chcú uzatvoriť k 15. augustu.

„Táto vláda musí skončiť,“ prehlásil Fico. V neposlednom rade dodal, že prezidentka Zuzana Čaputová sa podľa neho bude snažiť posunúť referendum na Ústavný súd (ÚS) SR. „Prezidentka si uvedomuje, že potrebuje urobiť krok k zmareniu referenda, pretože taký pokyn dostala zo zahraničia,“ doplnil.

Dodal, že ak by sa prezidentka na ÚS neobrátila, musela by spojiť referendum s jesennými komunálnymi voľbami aj pre úsporu financií. Fico je presvedčený, že referendum by takto malo úspech.

Na záver avizoval protest, ktorý sa má uskutočniť 1. septembra pred Ústavným súdom SR v Košiciach.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko