Na hlavný obsah

Spartak je pred odvetou v ťažkej pozícii, na poľský klub doma nestačil

Odveta v Poľsku je na programe vo štvrtok 11. augusta.

Spartak je pred odvetou v ťažkej pozícii, na poľský klub doma nestačil
Uprostred hráč Spartaka Erik Daniel a vľavo hráč Rakówa Ivi Lopéz bojujú o loptu počas zápasu 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Foto: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava prehrali vo štvrtkovom (4. 8.) úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej konferenčnej ligy s Rakówom Čenstochová 0:2. Oba góly strelil Ivan Lopez v prvom polčase, druhý z pokutového kopu.

Odveta v Poľsku je na programe vo štvrtok 11. augusta o 18.00 h SELČ. Postupujúci sa v play off stretne s víťazom dvojzápasu medzi Sláviou Praha a Panathinaikosom Atény.

Trnavčania začali lepšie. Už po minúte hry potiahol akciu Ristovski, ale jeho center na Bamideleho odvrátila obrana hostí. O pár sekúnd neskôr sa dostal k zakončeniu aj Ristovski, ale loptu len „lízol“ hlavou.

Sľubný trnavský úvod trval až do 23. minúty, keď arbiter nariadil prvú teplotnú prestávku. Hra sa potom vyrovnala a do hry sa začali dostávať aj Poliaci. No loptu mali stále častejšie na kopačkách hráči Spartaka.

Potom však prišla studená sprcha pre domácich, lebo v 30. minúte išli hostia do vedenia. Lopez jemne tečoval oblúčik spoluhráča za obranu, to zmiatlo brankára Takáča a lopta skončila v bráne – 0:1.

Záver prvej časti hry bol potom čoraz viac rozkúskovaný. Na jej konci fauloval Bukata v šestnástke Wdowiaka a Lopez pokutový kop premenil – 0:2.

Domácim chýbala kreativita

Do 2. polčasu pripravil tréner Trnavy jednu zmenu, Bukatu nahradil Paur. Spartak po prestávke od úvodu tlačil súpera, ale vyloženú šancu si nevypracoval.

Naopak, v 64. minúte mohol po rýchlom brejku zvýšiť Gutkovski, ale Takáč vytlačil loptu na roh. Potom opäť zahrozili domáci, ale v pokutovom území im chýbalo viac kreativity a individuálneho kumštu.

Obaja tréneri si potom vyčerpali všetky striedania, ale domácim to ku gólu nepomohlo a hostia si bez problémov svoj triumf postrážili.

Najväčšiu šancu na zníženie stavu mal v závere Iván, ale nevyužil moment na zakončenie a Trelowski zneškodnil aj strelu Bamideleho.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko